superfoods

Wraz z nowym rokiem przychodzą nowe trendy i postanowienia. Chcemy być fit, dbać o swoje zdrowie i wygląd. Poczuć się lepiej we własnym ciele. Pytanie brzmi, co nam w tym pomoże i co nowego będziemy mogli wykorzystać w naszej przygodzie kulinarnej? Oto parę przykładów superfoods, które zawładną naszą kuchnią i urozmaicą przygodę z gotowaniem.

ASHWAGANDHA

Lepsza oraz słodsza wersja ukochanego przez wielu kakao. Wykorzystywana w medycynie ajurwedyjskiej, wzmacnia odporność, uspokaja i pomaga w zasypianiu. Doskonale nadaje się do ciast, napojów i smoothies.

KAWA Z GRZYBAMI

Niemożliwe połączenie? A jednak! Kawa na bazie grzybów chaba ma ogromne właściwości dla naszego zdrowia i może przypaść do gustu nie tylko jej wielbicielom. Grzyby wspomagają produkcję szarych komórek i wzmacniają nasz układ odpornościowy. Dzięki temu połączeniu, tradycyjna kawa może odejść w zapomnienie.

JAGODY MAQUI

W tym roku popularne jagody goij zostaną zastąpione jagodami maqui. Mają przeciwzapalne i odchudzające działanie. Ich spożywanie przyspiesza trawienie, poprawia nasz metabolizm oraz reguluje poziom cukru we krwi.

BAOBAB

Superfood, który poprawi nasz wygląd, to nic innego tylko baobab. Roślina bogata jest w witaminy A, C, D, E i F oraz kwasy tłuszczowe. Dzięki nim, nasza cera będzie gładka, elastyczna oraz dłużej pozostanie piękna i młoda, a o zmarszczkach możemy zapomnieć!

Nie pozostaje nic innego jak ruszać do gotowania i stać się masterchefem we własnej kuchni. Próbować nowych składników i odkrywać ich liczne walory. Czeka na Was niesamowita przygoda! SMACZNEGO!

1 KOMENTARZ

Skomentuj

Skomentuj
Wprowadź swoje imię
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.