Green Caffe Nero

Sanepid zajął się już sprawą zatruć w popularnej, warszawskiej sieci kawiarni – Green Caffe Nero. Klienci zgłaszali problemy żołądkowe od piątku, mówi się o kilkunastu osobach, które trafiły do szpitali z podejrzeniem salmonelii. 

Niepokojące sygnały płyną od popularnej sieci kawiarni w Warszawie. Klienci Green Caffe Nero zgłaszają problemy żołądkowe. Kilkanaście osób po posiłku trafiło do szpitala z podejrzeniami zatrucia bakteriami z grupy salmonella.

Zatrucia wywołały prawdopodobnie ciasta serwowane w kawiarniach. Sieć w swoim oświadczeniu na Facebooku zapewnia, że wycofała ze sprzedaży wszystkie ciasta z kremem, które mogły wywołać salmonellę.

Wstępne ustalenia wskazują, że partia produktów nabiałowych dostarczona do naszej piekarni zaopatrującej kawiarnie w ciasta, mogła nie spełniać wymogów bezpieczeństwa żywności, chociaż podlega badaniom – czytamy w oficjalnym komuikacie na Facebooku.

https://www.facebook.com/greencoffeepl/posts/1940538939309745

Jednak Joanna Narożniak, rzecznik Wojewódzkiej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej w Warszawie w rozmowie z portalem money.pl wskazuje na inną przyczynę. Twierdzi, że powodem rozwoju salmonelli były nieodpowiednie warunku przechowywania ciast przy upalnej pogodzie i wysokiej temperaturze.

Od wczoraj stołeczny inspektor sanitarno-epidemiologiczny prowadzi w tej sprawie dochodzenie. Zabezpieczone i badane są ciasta, które mogły być źródłem zatrucia.

Green Caffe Nero zapewnia, że niezależnie od służb sanitarnych rozpoczęło własne dochodzenie.

(Źródło: money.pl)

Skomentuj

Skomentuj
Wprowadź swoje imię
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.