Green Caffe Nero

Sanepid zajął się już sprawą zatruć w popularnej, warszawskiej sieci kawiarni – Green Caffe Nero. Klienci zgłaszali problemy żołądkowe od piątku, mówi się o kilkunastu osobach, które trafiły do szpitali z podejrzeniem salmonelii. 

Niepokojące sygnały płyną od popularnej sieci kawiarni w Warszawie. Klienci Green Caffe Nero zgłaszają problemy żołądkowe. Kilkanaście osób po posiłku trafiło do szpitala z podejrzeniami zatrucia bakteriami z grupy salmonella.

Zatrucia wywołały prawdopodobnie ciasta serwowane w kawiarniach. Sieć w swoim oświadczeniu na Facebooku zapewnia, że wycofała ze sprzedaży wszystkie ciasta z kremem, które mogły wywołać salmonellę.

Wstępne ustalenia wskazują, że partia produktów nabiałowych dostarczona do naszej piekarni zaopatrującej kawiarnie w ciasta, mogła nie spełniać wymogów bezpieczeństwa żywności, chociaż podlega badaniom – czytamy w oficjalnym komuikacie na Facebooku.

W miniony piątek otrzymaliśmy sygnały o niedyspozycjach żołądkowych zgłoszonych przez kilku naszych gości. Przyczyny…

Gepostet von Green Caffè Nero am Sonntag, 3. Juni 2018

Jednak Joanna Narożniak, rzecznik Wojewódzkiej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej w Warszawie w rozmowie z portalem money.pl wskazuje na inną przyczynę. Twierdzi, że powodem rozwoju salmonelli były nieodpowiednie warunku przechowywania ciast przy upalnej pogodzie i wysokiej temperaturze.

Od wczoraj stołeczny inspektor sanitarno-epidemiologiczny prowadzi w tej sprawie dochodzenie. Zabezpieczone i badane są ciasta, które mogły być źródłem zatrucia.

Green Caffe Nero zapewnia, że niezależnie od służb sanitarnych rozpoczęło własne dochodzenie.

(Źródło: money.pl)

Skomentuj

Skomentuj
Wprowadź swoje imię